Sorteer op:

Uebler Fietsendragers

Vind jouw Uebler fietsendrager bij BikeBudget.nl!

 

De fiets mee op reis

 

Nederland is een echt fietsland. En niet voor niets. Er zijn tal van mooie plekken om per fiets te ontdekken. Tijdens vakanties, weekendjes weg of op fijne vrije zondagen.

Wanneer je regelmatig de fiets meeneemt op reis is het uiteraard van belang om deze op een veilige en verantwoorde manier te vervoeren. Hiervoor zijn er verschillende manieren en het aanbod in fietsendragers is dan ook groot.

 

 

Welk soort drager het beste bij jou past, is afhankelijk van een aantal zaken. Het is allereerst raadzaam om de kogeldruk van je auto na te gaan. Deze mag uiteraard nooit overschreden worden. Afhankelijk van deze grens kun je je verder oriënteren.

Waarmee dien je in de aanschaf van een goede drager rekening te houden?

 

 

- Het aantal fietsen dat je wenst te vervoeren.

- Het soort fiets dat je vervoert. Zoals gezegd is een elektrische fiets een stuk zwaarder, hiermee dien je rekening te houden in de aanschaf.

- De manier van monteren. De meest gebruikte drager maakt gebruik van de trekhaak. Wanneer jouw auto niet over een trekhaak beschikt – of deze is al in gebruik door bijvoorbeeld de caravan – kun je kiezen voor een dakdrager (bevestiging op het dak van de auto), een achterklepdrager (deze wordt bevestigd op de achterklep van de auto of camper) of een disseldrager (bevestiging op de dissel van de caravan of vouwwagen).

- Het gebruiksgemak en opties. Maak je bijvoorbeeld regelmatig gebruik van de achterklep, dan is het handig wanneer jouw drager kantelbaar is.

 

 

BikeBudget.nl heeft een breed assortiment fietsendragers. Zo vind je gegarandeerd de drager die aansluit bij jouw wensen en behoeftes.

 

 

Fietsendragers van Uebler

De fietsendragers van het Duitse merk Uebler staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en het grote gebruiksgemak. De producent is in 1993 begonnen met de productie van functionele, degelijke fietsendragers en ze hebben duurzaamheid en innovatie als één van de belangrijkste pijlers.

 

 

De Duitse fabrikant heeft veel keuze binnen de fietsendragers, met verschillende opties en mogelijkheden.

Het merk kent een aantal series binnen de dragers, passend bij en aansluitend op individuele wensen.

 

 

Bekende automerken, zoals BMW, Volkswagen en Mitsubishi zijn partnerschappen met de producent aangegaan, als blijk van hun vertrouwen. Uebler heeft inmiddels dan ook verschillende onderscheidingen mogen ontvangen en is al met verschillende fietsdragers in de prijzen gevallen. De Duitse producent is met recht trots op het merk en draagt dit dan ook uit met drie jaar garantie op hun producten.

 

 

BikeBudget.nl zet voor jou drie populaire fietsdragers van dit A-merk in de schijnwerpers.

 

De basic F22

 

De F22 is een voordelige en zeer compacte fietsdrager. Deze is geschikt voor 2 fietsen, met een maximaal gewicht van 60 kg in totaal (30 kg per fietsgoot). Er zit een ruime afstand tussen de twee fietsen en de drager is volledig inklapbaar. De drager valt op met zijn frisse ontwerp en het speciale ratelsysteem maakt de bevestiging van de fietsbanden zeer eenvoudig. De achterlichten zijn over de breedte verschuifbaar.

 

 

Pluspunten van de F-22 zijn het gebruiksgemak; de drager is zeer eenvoudig en snel te bevestigen op de trekhaak en eveneens weer gemakkelijk in te klappen. Daarbij is deze ook uiterst geschikt voor elektrische fietsen en andere zwaardere fietsen.

Een nadeel van deze drager kan zijn dat de F22 niet kantelbaar is. Maar mocht je niet veel waarde hechten aan deze optie, dan vind je in de F-22 gegarandeerd een betrouwbare, veilige en kwalitatieve fietsendrager.

 

 

De Premium X21s

 

De X-serie is tussen 2011 en 2016 maar liefst 24 keer als winnaar uit de bus gekomen, in verschillende tests en onderzoeken. En zeker niet voor niets. De fietsendragers van deze serie worden gekenmerkt door hun gebruiksgemak en hoogwaardige kwaliteit.

 

 

De X21s is in maart 2017 als ‘uitstekend’ uit de ANWB-test gekomen en liet hierbij de concurrenten ver achter zich.

Deze drager is dan ook zeer stabiel en belastbaar tot maximaal 60 kg (30 kg per fietsgoot). Dit maakt de drager dan ook uitermate geschikt voor e-bikes of andere zwaardere fietsen.

Tegelijkertijd is de X21-s zeer klein en compact en licht in gewicht, met slechts 13,6 kg.

 

 

Deze fietsdrager is volledig inklapbaar – zowel de fietsgoten, achterlichten als dragerbeugel. De afstandhouders zijn afneembaar, incl. diefstalbeveiliging. Het enorme gebruiksgemak en comfort zijn typerend voor de X21s. De montage is zeer eenvoudig.

Deze drager is daarnaast kantelbaar, door middel van een voetpedaal. Enorm handig wanneer je de achterklep van de auto nog moet openen, zonder dat je hiervoor het fietsenrek hoeft te demonteren.

 

De innovatieve i21

 

De i21 is ongekend populair en al meerdere keren in de prijzen gevallen. In 2017 is deze fietsendrager twee maal, in twee afzonderlijke tests, als winnaar uitgeroepen. Een jaar later, in 2018, is de drager als winnaar uit de bus gekomen bij een test van besteproduct.nl met 13 fietsdragers. Met maar liefst twee tienen (bevestigen aan auto en bevestiging van fietsen) een overduidelijke winnaar te noemen.

De meest recente overwinning is in mei 2019 behaald, in een test door de Consumentenbond. De i-21 laat hierbij 10 concurrenten achter zich en behaalt de eerste plaats dankzij zijn unieke klemmechanisme, het enorme gebruiksgemak en zijn kleine, compacte formaat.

 

 

Het Duitse merk richt zich met de nieuwste i-serie op veilige, kwalitatieve en belastbare dragers.

De i21 is de lichtste en kleinste drager die de producent tot op heden heeft geproduceerd. Deze drager behoort tot de innovatieve klasse dankzij de speciale iQ-sluiting zonder hefboom, die het gebruik nog verder vereenvoudigt.

 

 

Net als de X21-s is de i-21 tot 60 graden opklapbaar door middel van een voetpedaal. Typerend voor laatstgenoemde drager is dat deze optioneel opklapbaar is tot maar liefst 90 graden. Hierdoor wordt het gebruiksgemak nog verder verhoogd.

 

De fietsdrager is opvouwbaar tot een zeer compact opbergformaat. Met een maximaal draaggewicht van 60 kg is deze drager ook zeer geschikt voor het vervoeren van e-bikes of andere zwaardere fietsen. Er zit ruime afstand tussen de twee fietsen en de afstandhouders zijn afneembaar (met diefstalbeveiliging). Dankzij de ruwe wielgootcoating staan zelfs de dunste fietsbanden uiterst stevig in de goot. Overal is aan gedacht en werkelijk iedereen kan deze drager op de auto monteren.

Het is dan ook niet voor niets één van de populairste fietsdragers!

 

Alle dragers zijn te verkrijgen met optionele extra’s, zoals (extra) oprijdgoten en hoogwaardige transporttassen.

 

https://www.bikebudget.nl/webshop/winkelmandje/