Sorteer op:

Cortina onderdelen

 De grootste Cortina onderdelen specialist van Nederland en België. Spatborden, lakstiften, zadels, voordragers en nog veel meer onderdelen van Cortina. Heb je een vraag? Neem dan contact op met onze specialistische klantenservice via klantenservice@bikebudget.nl !

 

Al heb je nog nooit gehoord van Cortina fietsen, je kent ze toch want ze zijn overal op straat te vinden. En dat is niet zo gek, want ze zijn ongelooflijk handig ontworpen. Zo is er de transportfiets met een voordrager waarop een krat past of een tas of mand. Deze tas of mand kan je als een van de Cortina onderdelen passend kopen. Op de transportfiets kan je ervoor kiezen om ook een achterbagagedrager te nemen, daarop kan je ook weer een bijpassende tas aanschaffen.
Als je elke dag boodschappen doet is zo een transportmodel erg handig. Daarbij is er ook nog een model moederfiets, waarbij de afstand tussen zadel en stuur extra groot is zodat er eventueel een kinderzitje tussen geplaatst kan worden.

Ook zijn er stadsfietsen in veel soorten en maten. Er is er een die je makkelijk op kunt tillen en bijvoorbeeld binnen in huis kan zetten als je op een flat woont en hem niet beneden kwijt kunt. Deze fiets is ideaal voor in de stad om naar je werk te fietsen.
De gewone stadsfiets voor dagelijks gebruik is ook populair en gewild. Deze is dan weer verkrijgbaar in diverse hippe kleuren, zoals trouwens elk type van dit merk fiets in meerdere kleuren verkrijgbaar is.
Bovendien zijn er ook de e-bikes. Een aanzienlijk deel van de oudere medemens is tegenwoordig actief in de buitenlucht op zo’n electrische fiets. Veel stadsfietsen zijn ook leverbaar met accu waardoor het een e-bike wordt. En daarin zijn er modellen voor elk wat wils, want ook onder jongeren wordt de e-bike een populair vervoermiddel.
Het frame van een Cortina fiets is over het algemeen van aluminium en dus licht maar ook het traditionle en zwaardere frame van metaal is nog steeds leverbaar. Het frame kan bestaan uit meerdere buizen, of extra dikke buizen.

Wil je weten welke Cortina onderdelen er allemaal bestaan? Dan volgt hier een kleine opsomming van de belangrijkste onderdelen.
• Versnellingen en remmen
Er zijn fietsen te koop met drie, met vier of met acht versnellingen. Hoe meer versnellingen, hoe meer je betaalt dat wel. De versnellingen zijn van het merk Shimano, bekend van sponsoring van de wielersport. Wat remmen betreft: je kunt kiezen voor fietsen met alleen een terugtraprem, een dubbele handrem, of een combinatie van terugtraprem en handrem.

• Verlichting
Uiteraard je niet fietsen zonder een lamp aan de voorkant en een aan de achterkant. Want als het donker wordt moet je gezien worden door je medeweggebruiker. Dat is voor de veiligheid beter voor iedereen. Wat biedt Cortina jou in dit segment?
Dat zijn lampen voor achterop van eigen merk en lampen voor de voorkant, en dat zijn speciale waterdichte lampen met een extra felle schijn.

• Bagagedragers en spatborden
Spring maar achterop spring maar achteróóp. Je kent dat liedje wel en als je wel eens iemand achterop de fiets wil nemen is een bagagedrager onontbeerlijk. Maar vaker zal je gewone zaken achterop nemen zoals boodschappen of tassen. Leverbaar zijn voor-en achter bagagedragers ; speciale dragers van dit speciale merk waarop je een mand of tas van dit merk kunt bevestigen met een klik. Deze manden en tassen zijn er in diverse materialen en modellen, zoals de vierkante en ronde metalen modellen, de rotanmand of de shopper bag. Daarnaast zijn er van metaal gehaakte jasbeschermers leverbaar en snelbinders. En ook vergeten we hierbij niet het achterspatbord en voorspatbord. Het achterspatbord is in ieder geval altijd standaard lengte.

• Stuurpennen en sturen
Dit bepaalde merk fietsen hebben een verstelbare stuurpen en qua stuur ook verschillende typen: het haast rechte stuur voor de hippe stadsfiets, en een met kromming. En het gebogen type die aan het uiteinde weer naar binnen lopen, je kent dat wel van de relaxte oma-fiets model. De transportfietsen hebben een extra breed stuur.

• Beltdrive (ketting zonder kast)
De beltdrive is een supersonische ketting die niet meer vuilmaakt of eraf loopt zodat je ook geen kettingkast meer nodig hebt. Past goed bij de stadsfietsen voor werk. Maar wil je wel een kettingkast dan is dat ook mogelijk. Je hebt ruime keus als je eenmaal kiest voor dit merk fietsen.

• Usb-oplaadmogelijkheid
Een nieuw en handig snufje: Aan het stuur bevestigd oplaadpunt bedoeld om onderweg je telefoon op te laden, hoe handig is dat!

Al deze onderdelen kunnen toegepast worden voor elk type fiets. Bestel je een bepaald type fiets, dan is daar een standaard uitrusting voor. Vooral de transportfietsen van dit bepaalde merk zijn erg modern en tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

Ook modern en trendy is het dat de banden kunnen worden gekozen passend bij de kleur van de fiets. Ben je benieuwd geworden? Probeer via onze webwinkel welke fiets het beste bij je past en ga zelf uitvinden hoe deze fietst dan zien we misschien jou volgende keer ook in het straatbeeld. Want een fietser blijft een fietser en is een gelukkig mens als hij of zij zich lekker voelt op zijn of haar stalen ros. Al moet je dat tegenwoordig eigenlijk aluminium ros noemen.

 

Bekijk hier de nieuwste Cortina brandmovie

https://www.bikebudget.nl/webshop/winkelmandje/

DEALS VOOR JOU: