Sorteer op:

Alle onderdelen

*

Wij helpen je graag verder met ons uitgebreide assortiment aan goedkope fietsonderdelen van alle A-merken. Word onze volgende tevreden klant! Voor 21.00 uur besteld, volgende werkdag in huis!

Groot en goedkoop assortiment fietsonderdelen

Wij helpen je graag verder met ons uitgebreide assortiment aan goedkope fietsonderdelen van alle A-merken. Als je voor 21:00 iets bij ons besteld, heb je het de volgende dag al in huis. Dan kun je gelijk met je fiets aan de slag. Bij bestellingen boven de €49,- brengen wij geen bezorgkosten in rekening. Zo helpen wij jou goedkoop en snel aan alle goedkope fietsonderdelen die jij maar nodig hebt. Hieronder lees je alvast wat onderdelen wij onder andere allemaal voor jou in huis hebben.

 

Fietsbanden

Onder fietsbanden worden zowel binnenbanden als buitenbanden verstaan.

Zowel bij de binnenband als de buitenband is het van belang dat je op een kwalitatief goede band fietst.

Goedkoop is duurkoop in dit geval en daarbij scheelt het je een boel ergernis als je niet om de haverklap met een lekke band komt te staan.

Een goede binnenband zorgt ervoor dat er zo weinig mogelijk lucht verloren gaat en je comfortabel lange afstanden kan fietsen.

De kwaliteit van de buitenband bepaalt de mate waarin de binnenband wordt beschermd.

 

Binnenband

Als je een nieuwe binnenband gaat bestellen, is het belangrijk dat je de juiste maat besteld. Deze maat vind je afgedrukt op de oude binnenband.

De maten zijn in inches weergegeven, vaak aangevuld met het type ventiel en type binnenband. Bijvoorbeeld een Schwalbe binnenband 18’’ met AV 17. Dit houdt in dat het een Schwalbe binnenband betreft van 18 inch met een automatisch ventiel met maat 17.

Om het je wat gemakkelijker te maken, hebben we op onze website alle types binnenbanden alvast voor je op een rijtje gezet.

Buitenband 

Een goede buitenband is voorzien van een anti-leklaag. Deze beschermlaag bevindt zich aan de binnenzijde van de buitenband en voorkomt dat voorwerpen door de buitenband heen dringen. Al is het natuurlijk nooit te voorkomen dat een scherp voorwerp door de band heen dringt.

Een ander kenmerk van een goede buitenband is de grip die het heeft op de weg. Een goede grip wordt tot stand gebracht door het profiel van de buitenband en verbetert de wegligging van de fiets. Daarmee wordt jouw veiligheid als fietser vergroot. Een ander kenmerk van een buitenband met een hoge kwaliteit is dat de band slijtvast is en daardoor een langere levensduur heeft.

 

Fietszadels

Een ander belangrijk onderdeel van een fiets is het fietszadel. Het zadel van een fiets moet comfortabel zitten en geen zadelpijn veroorzaken. Zadelpijn wordt veroorzaakt door de wrijving van de huid op het zadel.

Om zadelpijn te voorkomen is een kwalitatief goed zadel nodig alsmede een goede afstelling van het zadel.

Een zadel is in de regel goed afgesteld als je zittend op je zadel je benen hebt gestrekt wanneer de pedalen op hun laagste punt staan.

 

Een goed zadel onderscheidt zich door factoren zoals de breedte, de hardheid, de drukpunten en de afstelmogelijkheden van het zadel.

Stadsfietsen dienen een breed zitvlak te hebben ondersteund door veren. Omdat je op een stadsfiets rechtop zit in vergelijking met een racefiets, is dit ergonomisch gezien het beste zadel voor stadsfietsen om zadelpijn te voorkomen.

De hardheid van een zadel is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Voor de langere afstanden wordt een hard zadel geadviseerd. Zadels met een gel- of schuimvulling daarentegen kunnen op de kortere afstanden het zitcomfort verhogen.

Zadels gemaakt van leder zijn duurder, maar ook erg comfortabel en hebben een langere levensduur.

 

Een rokzadel is speciaal ontworpen voor dames die graag een jurk of rok dragen en zich regelmatig met de fiets vervoeren. Door het ontbreken van een punt aan de voorzijde wordt zo het afstappen van de fiets met een jurk of rok eenvoudiger gemaakt.

 

Fietsverlichting

Met een goede fietsverlichting maak jij jezelf zichtbaar aan andere deelnemers van het verkeer. Een goede fietsverlichting is in eerste instantie een kwestie van veiligheid. Het voorkomen van hoge boetes is een tweede belangrijke reden waarom je fiets altijd van een goede fietsverlichting dient te voorzien.

 

Wie denkt dat de nostalgische dynamolamp ondertussen tot het verleden behoort, heeft het mis. Zelfs de oer-Hollandse dynamolamp hebben wij in ons assortiment. Uiteraard haal je bij ons ook de modernere soorten fietsverlichting met Led lampverlichting.

 

Ook alle andere accessoires op het gebied van fietsverlichting kun je bij ons bestellen.

Koplampen en achterlichten zijn bij ons los verkrijgbaar, maar ook als sets. Andere onderdelen op het gebied van fietsverlichting zoals reflectoren en bevestigingsmaterialen zijn bij ons eveneens los verkrijgbaar.

 

Fietssturen

Een goed fietsstuur draagt bij aan jouw fietsplezier. Samen met een goed zadel geeft een goed en juist afgesteld stuur jou het hoogste fietscomfort.

Wij verkopen alles wat maar met fietssturen te maken heeft. Van complete sturen tot en met de kleinste onderdelen zoals een stuurpen.

Op het gebied van veiligheid koop je bij ons alle onderdelen om je stuur rotsvast te monteren. Van complete montagesets tot los te verkrijgen onderdelen zoals stuurpennen, vulbussen, grendels en zelfs schroeven.

 

Om het fietscomfort te vergroten, hebben wij allerlei accessoires op voorraad zoals spiegels, telefoonhouders en kaartleesklemmen.

 

Fietsspiegels zijn eenvoudig te monteren door het klemsysteem. Hierdoor zijn ze naar keuze boven- of onderlangs te plaatsen wat je in beide gevallen een uitstekend zicht op het verkeer achter jou geeft.

 

Voorop het stuur monteer je eenvoudig een telefoonhouder of een kaartleesklem zodat je onderweg kan navigeren of handsfree bellen.

 

Verstellers 

De versteller van de fiets zorgt ervoor dat je kan schakelen tussen de verschillende versnellingen.

Voor zowel fietsen met een naafversnelling als een derailleurversnelling hebben wij meerdere verstellers in ons assortiment.

De versteller is met een kabel aan de derailleur verbonden waarmee de fietsketting naar de verschillende tandwielen wordt verplaatst.

De meeste versnellers maken gebruik van een combinatiesysteem, waardoor de versteller zowel de functie van rem als versneller heeft. Het enige waar jij als fietser dan op moet letten is dat je bij het schakelen blijft doortrappen.

Voor elk type fiets is weer een andere versneller vereist. Wij hebben voor stadsfietsen, E-bikes, mountainbikes en racefietsen verstellers in huis.

 

Pedalen 

Wij hebben een ruim assortiment aan fietspedalen. Van kindermaten tot de grote maten en van klassieke fietspedalen tot aan RVS fietspedalen. De roestvrij stalen fietspedalen kun je kiezen uit een verchroomde uitvoering, een aluminium uitvoering of de stijlvolle Union pedalen.

Voor degene die zich altijd met de fiets verplaatst, weer of geen weer, zijn fietspedalen met antislip een goede uitkomst.

 

Een goed fietspedaal onderscheidt zich door het hoogwaardige materiaal waaruit het is vervaardigt. Hierdoor zijn de fietspedalen in staat om jarenlang het gewicht en de druk die de fietser op de pedalen uitoefent te weerstaan.

 

Voor wie extra sterke fietspedalen verlangt, hebben wij Union fietspedalen in ons assortiment.

Union pedalen zijn gemaakt van geëxtrudeerd aluminium en extra dun afgewerkt met een cartridge en thrust legering. Ondanks hun dunne uitvoering zijn Union fietspedalen in staat om jarenlang de zwaarste druk te weerstaan.

 

Ook losse onderdelen behorende tot fiets pedalen zoals asverlengers en ophoogblokjes zijn bij ons verkrijgbaar.

 

Aandrijving

Als we E-bikes in deze niet meetellen, wordt een fiets in eerste instantie aangedreven door brute spierkracht. Met een goed werkend aandrijvingssysteem fiets je gemakkelijker in omstandigheden zoals tegenwind.

Waar een E-bike wordt aangedreven door een elektrische motor, is dat bij een gewone fiets meestal door middel van een ketting. Meestal, want een asaandrijving of riemaandrijving behoort eveneens tot de mogelijkheden.

 

Bij een kettingaandrijving zijn er nog meerdere belangrijke onderdelen van belang die het trappen van de fietspedalen zo licht mogelijk maken.

Kettingbladen, cassettes, freewheels en achtertandwielen zijn allemaal noodzakelijke onderdelen die vervangen moeten worden als ze versleten zijn.

 

Ook kleinere fietsonderdelen zijn onmisbaar als je iets moet vervangen aan je aandrijvingssysteem, zoals crankonderdelen, bracketonderdelen, cassettes onderdelen en versnellingsonderdelen.

 

Als je je ketting moet vervangen, kijk dan eerst of een eenvoudig kettingonderdeel zoals een individuele schakel niet voldoende is om de fietsketting weer naar behoren te laten functioneren. Deze goedkope fietsonderdelen bestel je bij ons samen met een kettingspanner zodat je zelf goedkoop jouw fiets kan repareren.

 

Accu`s en acculaders voor E-bikes

De elektrische fiets is niet meer weg te denken uit het Nederlandse landschap. Met de opkomst van de elektrische fiets zijn accessoires zoals accu`s maar ook acculaders onderdelen die bij tijd en wijle vervangen moeten worden. Ook voor elektrische fietsonderdelen hebben wij voor jou een ruim aanbod in ons assortiment.

 

Samen met het aandrijfsysteem is de accu één van de belangrijkste onderdelen van de elektrische fiets. De actieradius van de accu bepaalt hoeveel kilometer jij met jouw elektrische fiets kan afleggen voordat de accu weer moet worden opgeladen.

 

Minstens zo belangrijk is dat een accu wordt opgeladen door een kwalitatief goede acculader. Een accu dient van stroom te worden voorzien door een acculader met het juiste laadvermogen. Als een accu is ontworpen voor een laadvermogen van 4 ampère, is het raadzaam om ook een oplader te gebruiken die dit vermogen kan leveren. Wanneer je jouw accu oplaadt met een acculader die maximaal 2 ampère kan leveren, wordt nooit het volledige rendement uit je accu behaald.

Wij hebben voor jouw elektrische fiets niet alleen de juiste accu op voorraad, maar ook de geschikte acculader daarvoor.

https://www.bikebudget.nl/webshop/winkelmandje/

DEALS VOOR JOU: